Valga Jazz Klubi

Tere tulemast meie tegemistega tutvuma...

22.5.06

9.juunil Säde pargis


Taas kord külastavad meid ja toovad jazzi lähemale

Lembit Saarsalu (saksofon)

Taavo Remmel (bass)

Mart Soo
(kitarr)





Kontsert toimub 9.juunil algusega kell 16.00 Säde pargis Valga-Valka kaksiklinna festivali raames ning on kõigile huvilistele tasuta !!!

LEMBIT SAARSALU - eesti dzässmuusika juhtfiguur ning "visiitkaart" nii Eestis kui väljaspool kodumaad. Dzässmuusikale pühendus Saarsalu 1980ndatel, samast aastakümnest kuni tänaseni on ta juhatanud paljude gruppide muusikategevust. Koos vene pianisti Leonid Vintskevitšiga on üles astutud arvukatel dzässifestivalidel kogu maailmas, sh Euroopa ühel suuremal festivalil North Sea Haagis, koostööd on tehtud maailma mainekamate muusikutega.
1989. aastal kutsuti duo USAsse legendaarse dzässivibrafonisti Lionel Hamptoni nime kandvale festivalile, kus duo on tänaseks osalenud juba kuuel korral."Peen rütmitaju, dünaamiline mitmekesisus ning nauditav toonitekitamine teevad Saarsalust tõelise meistri. Kord väljendub ta kaunilt ning mahedalt, siis jälle kriiskava eredusega. Ta on tõeline dzässimuusik, kes tunneb oma instrumendi võimalusi ja "nippe"." (Donna Prisbrey Argonaut 1989).Laias maailmas esinedes on Lembit Saarsalu dzässiklassika kõrval tutvustanud alati eesti rahvuslikku dzässi. Lembit Saarsalu meistrikursused on aset leidnud ülikoolides USAs ja Saksamaal, koos erinevate ansamblitega on tal hulgaliselt salvestusi, Eesti Televisioon on teinud Lembit Saarsalust kaks filmi: "Vana meloodia" ja "Kuukiired".
TAAVO REMMEL on õppinud kontrabassimängu Tallinna Muusikakeskkoolis ja Tallinna Riiklikus Konservatooriumis. Töötanud ERSO-s, ansamblis Hortus Musicus, tänini on siiski põhitegevuseks osalemine väga erinevates jazzansamblites ja -projektides. On ka Eesti Muusikaakadeemia Koolimuusika Instituudi ja Viljandi Kultuuriakadeemia õppejõud.Esinenud Põhjamaades, mitmetes Euroopa riikides, Kanadas, 1996 Eurovisiooni lauluvõistlusel Norras. Kirjutanud laule, instrumentaalmuusikat.
MART SOO lõpetas 1990. a. Tallinna G. Otsa nim. Muusikakooli ja töötab samast aastast seal kitarriõpetajana. Osalenud paljudes tunnustatud eksperImentaalmuusika kooslustes koos rahvusvaheliselt tuntud improviseerijatega: Vladimir Tarasov, Takashi Kazamaki, Christoph Gallio, David Simons, lisaks pea kõikide oma ala tippudega Eestis. 1988. aastal asutas koos mõttekaaslastega ansambli Tunnetusüksus, alates 1993. a lööb kaasa Weekend Guitar Trio ridades. Andunud tehnoloogia ja meediaarheoloogiahuviline. Soo on esinenud Euroopas, Aasias ja Ameerikas.




--